Fem construccions a la classe lila

Els infants per naturalesa actuen i juguen amb tot allò que tenen a l’abast per satisfer les seves necessitats d’exploració i descoberta. Cal donar oportunitats, riquesa de materials, adequació d’espais i estones perquè puguin interactuar amb els objectes per créixer, pensar i crear.

La proposta que els hem ofert són les construccions, a partir d’un material de fusta i peces de plàstic amb diversos colors i formes en els quals poden crear torres de diferents altures. El fet de muntar i desmuntar està lligat al plaer de fer i desfer, a la necessitat de tenir el control sobre quelcom que es domina i que depèn de l’infant. És una font d’inspiració per a l’inici del seu joc d’ordenació, construcció i  simbòlic de manera espontània.

A més, les construccions ajuden a posar ordre a les pròpies idees interiors i potencien la capacitat de concentració dels infants. Els colors, l’ús de la llengua oral, el desenvolupament de la creativitat i la imaginació seran també aprenentatges que es posaran en funcionament quan un nen o nena està construint quelcom.

Com podeu observar a les imatges, els infants van gaudir molt d’aquesta proposta i actualment, és un racó de l’aula on passen moltes estones construint i donant lloc a la seva imaginació ja sigui sols o compartint aquest moment juntament amb els companys.