Dies d’adaptació a la classe Blava

Els nens i nenes, sobretot els nadons, necessiten sentir-se segurs físicament i emocionalment, això passa per tenir un vincle ben establert amb la persona que els cuida, ja que no poden cuidar-se sols. Per aquest motiu és necessari que se sentin tranquils i confiats internament en el fet que el seu adult de referència els cuidarà, els alimentarà i els tractarà amorosament.

La manera d’aconseguir-ho no és una altra que amb TEMPS, amb paciència i respectant el seu ritme. Però com es vinculen amb una persona nova? Doncs convivint amb ella, estant amb ella, jugant amb ella, rebent la seva atenció, tenint contacte, sentint el seu amor, passant hores perquè descobreixin com és, que aprenguin la seva manera de fer les coses… i a poc a poc, així sentir-se segurs al seu costat, sentir-se estimats i respectats per aquest nou adult. Llavors, quan senten el vincle segur amb el nou adult que se’n farà càrrec, poden estar calmats, i dedicar la seva energia a desenvolupar-se lliurement i desplegant totes les seves necessitats.

Aquest període de coneixement, d’acostament, de vinculació, és molt important que es desenvolupi des de la seguretat de tenir la família a prop. És per aquest motiu que ens agrada tenir-vos a l’aula els primers dies de contacte. L’inconvenient que tenim aquest curs novament, és tot el protocol de la COVID. Per això anem ampliant progressivament el seu horari a l’escola perquè puguin fer aquest procés.

.