20 de Novembre dia dels drets dels infants

El dia 20 de novembre es commemora l’Assemblea General de Nacions Unides de 1959, de la qual va sorgir la Declaració dels Drets dels Infants. Tot i l’evolució de la societat i l’evident reconeixement de les necessitats de protecció dels infants i els seus drets, encara avui és important recordar-los, defensar-los i fer-los valdre dintre del nostre entorn i sempre que es pugui, ajudar a aquells infants que, per desgràcia no poden gaudir dels seus drets.

Des de l’escola, celebrem i defensem els valors d’aquest dia durant tot l’any, respectant als infants, oferint-los un espai i entorn segur i ple de moments que puguin gaudir i aprofitar per aprendre a viure, a guanyar autonomia, a desenvolupar un autoconcepte que els hi permeti formar part d’un grup, d’una escola i d’una societat de forma saludable i segura.

La primera infància, la que engloba dels zero als tres anys, ha demostrat ser determinant per la vida adulta, els fets que vivim en aquests primers anys de vida dipositen les llavors de les nostres futures formes de relacionar-nos, d’aprendre i de sentir la vida. És per això, que l’escola bressol  es valora com un lloc on els infants aniran construint el seu pensament, els seus valors, els seus aprenentatges i les seves relacions.

“Cada generació d’infants ofereix a la humanitat la possibilitat de reconstruir el món.”

Eglantyne Jebb, fundadora de Save the Children.

Afa pintar com a col·laboradora