Experimentem amb cítrics a la classe Grisa

Les taronges i les mandarines són alguns dels cítrics d’aquesta estació amb els quals els infants se senten més familiaritzats. En alguns moments han pogut gaudir del seu sabor, de la seva dolçor, olor i textura tant a casa com a l’escola.

A l’escola, en alguns moments del dia, com a mig matí o per postres, les hem pelat i ens les hem menjat després, adonant-nos del suc que desprenen i com són de dolces. Mentre les pelen afavorim la seva autonomia personal i el desenvolupament de la motricitat fina.

Aquest cop les hem posat al seu abast com una activitat més d’experimentació en la qual els deixem els espremedors.

Ha estat molt interessant observar com es concentraven en l’activitat fent  força amb les  mans per tal de treure el suc, com se servien en els gots, com compartien el material i el suc que havien obtingut, com l’oferien als seus companys/es, com gaudien omplint els gots mostrant certa habilitat en fer-ho, com anomenaven allò que observaven … La qual cosa ens feia adonar de com s’establien relacions entre ells i actes comunicatius, no només amb gestos i mirades sinó utilitzant el llenguatge verbal.

Aquí us deixem algunes imatges perquè gaudiu de l’activitat de la mateixa manera que ho hem fet nosaltres.