Experimentació amb iogurt i colorant a la classe Llimona.

Durant el mes de març hem proposat una nova activitat que fins ara no havien experimentat. En el dia a dia hem observat que els infants de la classe llimona els hi agrada molt pintar, i per aquest motiu vam pensar la Mireia i jo d’introduir la pintura.
Per ser la primera vegada d’aquest contacte, vam decidir oferir als nens i nenes iogurt amb una mica de colorant alimentari per tal d’assegurar-nos que si els infants es fiquen aquest material a la boca, no sigui tòxic ni perjudicial per a la seva salut.

De seguida es van engrescar i van acollir la proposta amb molta participació i entusiasme. Vam veure que cap infant es va ficar a la boca el iogurt i tots van començar a pintar.
Podien pintar a un mural que van posar a la paret o a un mural a la taula, proporcionant així diverses possibilitats mitjançant rodets, pinzells o inclús les mans. Cadascú va escollir el color i la forma del material que més els hi va cridar l’atenció i després l’anaven compartint i intercanviant.
Va haver-hi algun infant que no li agradava molt embrutar-se i de seguida ens demanava de netejar mentre d’altres que buscaven el fet de poder tacar-se.

La idea és que cada infant esculli com fer aquesta acció de forma lliure. Abans de la sessió vam parlar amb ells i elles per explicar que pintaríem i vam establir la norma de pintar en el paper i no en mobles o a terra.
La Mireia ens va preparar l’espai mentre nosaltres l’esperàvem al dormitori explicant contes. Al final, vam acabar tots i totes cridant; Mireiaaaaaa, volem sortir!!!! Ella ens va venir a buscar i vam poder gaudir de tot allò que ens havia preparat.
Un cop viscuda aquesta experiència pensem que aviat ens animarem amb pintura.