Experimentació amb farina (Classe Verda)

Com ja sabeu, a la classe Verda ja hem començat a fer experimentacions i aquest cop l’hem fet amb farina i els estris de cuineta.

Aprofitant que ja ha arribat el fred, utilitzem la farina com a element semblant a la neu i oferim l’oportunitat d’experimentar amb un nou material. Els infants inicien el seu joc manipulatiu i sensorial, tant amb els estris com amb les mans, sentint la suavitat de la farina, la fredor del metall i el caliu de la fusta.

Observen les possibilitats que ofereix el material, des de com cau la farina, lentament des d’un colador, com si fos neu, fins a poder fer montanyes amb els bols i desfer-les d’un cop de mà i a la vegada poder fer transvasaments i anar adquirint nous coneixements matemàtics i sensorials.

Com podeu veure a les imatges els infants han estat molt concentrats en el seu joc. Hi ha hagut infants que han volgut tastar la farina, altres l’han manipulat amb els estris i les mans i d’altres que no volien tacar-se. Però tots han gaudit moltíssim, sobretot quan la Laura i jo hem començat a fer muntanyetes i ells les desfeien picant de mans a sobre, ja que han rigut moltíssim.