HORT

Potser algun de nosaltres ha tingut un oncle, pare o avi pagès i recordarà algunes de les dites: Pluges de Novembre, omplen els barrals i curen tots els mals!

Aquest curs, continuem amb el projecte que vam iniciar fa ja 10 anys, ens preparem per sembrar i plantar. Quan va sorgir la idea d’utilitzar un espai de pati com a hort escolar ho vam fer amb l’objectiu de poder oferir als infants un espai natural i viu. L’hort ofereix la possibilitat d’aprendre a través del joc quins són els processos de creixement de plantes i verdures que sovint ens trobem a taula.

Per això els infants ens ajuden dia a dia a tenir cura del seu hort, aprenent que necessiten aquestes plantes i responsabilitzant-se que estiguin bé al seu lloc i no els falti aigua. Quan estiguin a punt les podrem recollir i amb elles podrem fer diferents experimentacions.

L’experiència dels darrers anys ha estat molt positiva i hem pogut comprovar com els infants s’emocionen en veure créixer les plantes de l’hort, i ens ajuden espontàniament a regar i a treure herbes. A partir de l’hort podem parlar sobre les verdures, explicar contes i cançons com el Patufet i conèixer una mica més part de la nostra tradició i de la nostra taula.

El procés d’aprenentatge és doble, ja que mentre els ensenyem també anem aprenent cada dia les feines i l’art que comporta cuidar-lo. Aquest any ens han dit que si plantem per exemple les bledes al costat de les cols, afavoreix el creixement tant d’unes com de les altres. Encara no sabem com resguardar-les del fred de l’hivern però segur que acabarem trobant la manera.

Per l’escola aquest és un projecte obert a tota la comunitat, per tant serà benvingut qualsevol consell o aportació de pares o a vis i fins i tot algun cop de mà!

Us animem a donar una volta per l’hort amb els vostres fills/es!