LLUM I FOSCOR

      

Durant el curs 2008-2009 a l’ escola va néixer un nou projecte relacionat amb la llum i la foscor.  A partir  d’ aquest, l’equip va exposar les seves activitats al Centre de Recursos i vam ser escollides per participar al I Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores al Baix Llobregat.

El projecte consisteix en 3 blocs d’ activitats, una per cada nivell del primer cicle d’ educació infantil ( 0-3 anys ):
1.     Taula de llum. Cicle de nadons.
2.     La llum a través del retroprojector. Cicle de mitjans.
3.     La sala màgica. Cicle de grans.
La Taula de llum és una proposta que té com a finalitat la descoberta de l’ entorn social i natural. Els infants  experimenten lliurement amb els materials presentats per les educadores.
Els infants, gràcies a aquestes activitats, tenen una experiència directa amb la foscor i a la vegada poden gaudir de les diferents sensacions.
La Llum a través del retroprojector és un conjunt d’ activitats que tenen com a nexe d’unió el propi aparell. A partir d’aquest, proposem quatre activitats que es realitzaren de manera transversal durant tot el curs: Ombres xineses, Colors, Plantes de Sant Ponç i el Cos.
La Sala màgica té la intencionalitat de que els infants entrin a un espai on es vegin envoltats de màgia, misteri i sorpresa.

Aquesta sala màgica ens permet realitzar diferents activitats amb llums, pintures, fluorescents,…durant tot l’any.

This slideshow requires JavaScript.