El ball amb mocadors a la classe Blanca

Ja portem dos mesos d’escola i mica en mica, tots/-es ens hem anat adaptant a les rutines que vivim i treballem cada dia a l’aula.

Una d’aquestes rutines és treballar el canvi de bolquers de manera tranquil.la, donant-li una individualització a cada infant. Treballem el control d’esfínters amb aquells nens i nenes que no porten bolquer o simplement senten curiositat i interès per seure a l’orinal. Així com també treballem la rutina de rentar-se la cara i les mans perquè hem estat al pati i estem molt bruts,….

Al treballar tot això, hi dediquem una estona llarga a mig matí, i és una estona en la que els infants comencen a estar una mica cansats, tenen gana, i es mostren més neguitosos. És per això, que quan acabem amb tots els nens i nenes, dediquem una estona a fer un tipus d’activitat més relaxada que ens doni tranquil·litat i benestar. A vegades, agafem els nostres coixins i ens estirem a terra mentre escoltem alguna melodia relaxant, hi ha dies que expliquem algun conte, i  d’altres agafem uns mocadors que tenim a l’aula i ballem al ritme de la música movent-los amunt i avall.

Aquest ball dels mocadors l’hem fet bastant sovint perquè hem observat que és una activitat que els hi agrada molt i els hi dóna tranquil·litat i serenor. Quan sona la música del ball, tots i totes la reconeixen i van corrents a agafar-ne un mocador!