Comencem a fer diferents propostes a la classe Grisa

Ja han passat uns mesos des de l’adaptació i els infants de la classe Grisa ja tenen la necessitat de fer més coses. Per això hem començat a  oferir  diverses propostes.

Comencem amb el color de la classe; barregem colors fins que ens surt el gris, i els infants decideixen  amb quin material volen pintar. Alguns decideixen fer-ho amb les mans ja que sembla que és molt divertit embrutar-se.

 

Pintem i experimentem amb els papers de colors de la Tardor. Els nens i nenes s’ho passen molt bé mirant a través dels papers de cel·lofana i veient el món d’un altre color.

També relacionat amb la tardor proposem experimentar amb fruits de tardor; llimones, taronges, magranes i panotxes de blat de moro. Oferim diferents materials com espremedors, culleres, recipients i cada infant crea el seu propi joc.

Un altre dia varem fer el mateix però amb carabasses i moniatos. A alguns infants no els hi crida molt l’atenció però d’altres es concentren molt, i fins i tot s’atreveixen a tastar-ho.

Aquestes propostes permeten als infants experimentar amb materials de diferents textures, colors i temperatures. Ofereixen moltes possibilitats, i d’aquesta manera els nens i nenes descobreixen, gràcies als seus sentits, el món que els envolta.

“L’essencial és que l’infant descobreixi les coses per ell mateix.Tot el que obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d’aquell que aconsegueix quan se li donen les respostes”. Emmi Pikler.

“L’infant expressa de diferents maneres les seves ganes de relacionar-se, de moure’s i d’explorar el món que l’envolta, utilitzant tots els seus sentits per descobrir i conèixer, amb cent llenguatges i encara més”. Loris Malaguzzi.