La classe Blava i el carro del sorral

La creació del “Carro sorral” què hem pogut construir a la classe blava, ha estat gràcies a la col·laboració de vosaltres, les famílies!

Amb les aportacions de les mares, pares, avis, àvies, germans, tiets, …,  que heu dut petxines, palets, fulles, escorces, sorra de la platja, closques de coco, petites culleretes, etc, ha quedat aquest resultat.

A partir d’aquest preciós racó mòbil els nens i nenes de la classe blava s’engresquen en el relaxant joc de manipular sorra.

Uns proven d’agafar sorra amb embuts, com l’Àlex. L’agafa, la mira, veu que surt per un forat i també mira com cau si basa l’embut.

D’altres juguen tranquils, relaxats i concentrats. Enfonsen les mans en la sorra, omplen petits potets i remenen amb les culleretes, claven les petxines o pals…

Quan la sorra cau al terra sorgeix la màgia pròpia dels infants i dibuixen a terra amb els dits, quedant així una meravellosa empremta de la seva espontaneïtat e inici de la representació gràfica dels gargots.

IMG_0054 (Copiar)

 

La sorra del terra l’anem recollint amb l’escombra. Els nens i nenes l’agafen i ens volen imitar, ajudar o simplement provar. Per aquest motiu varem posar dos petites escombres de mà i dos recollidors amb els quals ells realitzen molts exercicis motrius, coordinació de moviments amb l’escombra i la pala recollidora. S’ajupen, mouen el cap i els ulls, els braços i el cos en general.

Aquest racó els hi proporciona moments de pau individual, els relaxa, fomenta la psicomotricitat fina, s’observen, aprenen a respectar el seu torn i els agrada molt. Això últim ho deduïm per que sempre estan desitjosos i disposats a jugar!