Llum i foscor. Classe Verda.

Per primera vegada hem anat a la sala de la llum i la foscor, un projecte que treballem des de l’escola per tal d’apropar als infants a les diferents opcions que ens proporciona tant la llum, com la foscor. A partir de la llum, del color, de la claror, la foscor i de les ombres en moviment (del propi cos i dels objectes), ajudem els infants a tenir un desenvolupament integral de certes percepcions d’objectes i ambients que es generen a la sala i als quals no estan tan acostumats. La percepció a partir dels sentits, és el mecanisme principal per conèixer el seu de l’entorn, així col·laborem en el seu procés d’ensenyament- aprenentatge, on també es treballen altres conceptes importants com ara, la motricitat fina o el llenguatge matemàtic.

Com podeu veure a les imatges primer entrem amb el llum encès per conèixer l’espai i els materials que presentem. A poc a poc anem encenent amb ells tots els elements de llum i quan ja tenim certa llum a la sala, apaguem el llum d’aquesta.

Els infants manipulen els diferents materials que els desperten interès, explorant l’espai i les diferents propostes, com ara la taula de llum amb farina de galeta per poder dibuixar, la taula de llum amb diferents materials translúcids i opacs, els cubs lluminosos per apilar, etc.

La llum esdevé aleshores art, no solament pel fet d’il·luminar el que és bell, sinó també com a mitjà per presentar i afavorir una situació per al descobriment infantil, que necessita ser explicat o comprés i alhora compartit.