Quan vam iniciar el curs, encara hi havia molts infants de l’estança Blava que dinaven asseguts a la nostra falda o que necessitaven la nostra ajuda per menjar.
Recentment, tots els nens i nenes de la classe han fet un pas molt important en el seu desenvolupament: han començat a seure a taula a l’hora de dinar i de berenar. Aquest canvi no només simbolitza un avenç en la seva autonomia, sinó que també afavoreix el seu benestar i la seva relació amb l’alimentació.
L’adquisició d’hàbits d’autonomia durant els àpats és important durant aquesta etapa. Seure correctament a taula els permet participar activament en el moment del dinar, establir rutines i reforçar la seva psicomotricitat. A més, aquesta nova experiència fomenta la seva autoestima i seguretat, ja que es veuen capaços de menjar de manera més independent, amb el suport i l’acompanyament de les educadores.
Alguns dels criteris que tenim en compte a l’hora de fer el pas de la falda a la taula són: Que siguin capaços de seure correctament a la cadira mantenint una bona postura, que mostrin interès pel menjar i que tinguin iniciativa per portar-se’l a la boca.
A poc a poc, aprenen a agafar la cullera, a beure sols i a reconèixer la importància d’un entorn tranquil i agradable durant els àpats.
El nostre objectiu és que visquin el moment dels àpats com un moment agradable i de calma, que gaudeixin dels aliments, que desenvolupin la seva autonomia i interioritzin uns bons hàbits tant mentre estan asseguts a taula com en el moment de la higiene.
Com a part de l’estona dels àpats, també treballem l’autonomia a l’hora de rentar-se les mans i eixugar-se amb la seva tovallola. Aquesta rutina també contribueix al desenvolupament de la seva motricitat fina, la coordinació i la consciència de les seves pròpies necessitats. A més, promou l’autoconfiança i l’adquisició progressiva d’hàbits saludables que els acompanyaran al llarg de la vida.





