Treballem la música de més a prop a la classe Groga.

Durant el mes de Novembre a la classe groga hem volgut treballar la música de més a prop. Com que ha estat santa Cecília hem volgut preparar diferents activitats pels vostres petits infants.

Un matí vam fer l’audició de la tardor “Otoño medieval de Rata Blanca” representada per la Mireia. Per portar a terme l’audició vam preparar l’aula groga amb tots els elements relacionats amb la tardor que faríem servir per aquesta representació tan bonica. Vam posar a l’abast dels infants unes botes d’aigua, un impermeable, un paraigües (obert amb fulles a dins) i pinyes pel terra. A mida que anava sonant la melodia, la Mireia anava cridant l’atenció dels infants ballant al ritme de la música. Primerament, la Mireia es va posar les botes d’aigua i s’acostava als infants fent soroll amb les seves grans petjades. Després es va posar l’impermeable i el barret, que mica en mica se’l va anar traient per mostrar el seu rostre als infants per evitar que s’espantessin. Per últim va agafar el paraigües, donant-li voltes al terra i quan tots estaven ben atents i expectants…. el va aixecar ben amunt, ben amunt i…. quina sorpresa….!!!! queien les fulles de la tardor!!!!

Ens va sobtar moltíssim el fet de veure als infants tan atents durant tota l’audició, i fins i tot l’interès que els hi va despertar tot el material que hi havia a l’abast d’ells. Vam poder observar com s’acostaven amb cura i delicadesa a aquest material i reien mentre ho feien.

Un altre dia vam portar a la classe instruments del bagul de música, i molts dels infants s’apropaven a veure que era aquell soroll que estaven sentint. Diferents sons, ritmes i cançons cantades per les educadores provocaven un gran interès en ells.

Després d’aquesta activitat vam muntar a l’abast d’ells un petit racó amb diferents instruments.  Uns  penjats a diferents alçades com un triangle, una pandereta i un timbal . I d’altres presentats en paneres o a una catifa com unes maraques, un piano-xilòfon, una caixa xinesa, unes castanyoles, etc… Els hi agrada moltíssim experimentar amb aquests i així provocar soroll. Ha estat tot un èxit aquest racó!!!