Primera sortida de la classe Xaloc: la policia

Estem molt emocionats ja que avui farem la primera sortida a l’escola. La policia municipal ens recollirà a l’aula i ens portarà a veure el seu cotxe.

Quan arribem darrere de l’escola ens trobem un altre policia que ens espera amb el seu cotxe. Ens agrada moltíssim veure un de tan a prop. Ens expliquen vàries coses: mitjançant un conte ens recorden que és molt important anar asseguts en una cadireta i amb el cinturó corda si anem en cotxe, amb uns cartells i una breu explicació ens ensenyen què cal fer davant els semàfors i els passos de vianants. Això ens ho mostren i ho podem practicar en petits grups. La veritat que ho fem molt bé.

Després arriba allò que esperàvem i és que encenen els llums i els tres tipus de sirenes que poden posar. Primer més fluixet i en acabat molt més fort.

Finalment ens mostren un “micro” que tenen connectats als altaveus del cotxe i ens permeten acostar-nos i saludar o cantar alguna cançó. Molts de nosaltres ens animem a fer-ho.

Hi ha una última sorpresa i és que ens regalen un conte per l’aula i gorres per poder fer nosaltres de policies.

La veritat que hem gaudit moltíssim, una primera excursió molt especial on hem après i recordat coses molt importants per la nostra seguretat al carrer.