Juguem amb farina de galeta a la classe Blava!

La classe blava s’ha endinsat en una nova proposta d’experimentació. Aquesta ha despertat en els infants una gran curiositat per manipular aquest nou material: la farina de galeta.

La taula d’experimentació és un espai que preparem a l’aula, en el qual deixem al seu abast estris diversos com contenidors de diferents mides, culleretes, embuts, coladors, etc. i un determinat material, en aquest cas la farina de galeta, per tal que els infants puguin experimentar, manipular i percebre sensacions ben diverses.

Una vegada vam observar que la taula estava preparada es va crear una gran expectació, i de seguida tots els infants van voler apropar-se per tocar aquest nou material. Cadascú va fer la descoberta de manera diferent. Alguns infants exploraven amb les mans la seva textura per rebre una sensació més directa, l’acariciaven, l’escampaven, ensorraven les seves manetes, observaven la seva pròpia empremta que deixava el pas de les mans o dits … Altres de seguida es van animar per a fer transvasaments amb les culleres d’un recipient a un altre, o d’una taula a un altre amb gran domini i coordinació. També hi havia infants que la llençaven a l’aire i la feien volar.

Durant l’activitat vam adonar-nos de com estaven d’entretinguts i de concentrats en el seu joc, i com es deixaven anar a través d’un silenci i una calma que es creava per ficar-se en aquest món ple d’experiències i nous aprenentatges. Podem dir que van estar molt relaxats gaudint de la proposta i la tornarem a repetir després de l’èxit que va tenir.