Els racons de joc de l’aula Verda

Els racons de joc de l’aula van canviant en funció de les necessitats i els interessos dels infants. Actualment, els infants de l’aula Verda estan en plena expansió del joc simbòlic (jugar a ser) i per aquest motiu hem creat diferents racons on els infants poden jugar lliurement per tal de desenvolupar les seves habilitats.

El racó que més èxit ha tingut és el de les noves tecnologies, on hem posat un parell d’ordinadors, telèfons i càmeres de fer fotos. Els infants s’asseuen i manipulen el teclat de l’ordinador com si fossin oficinistes, també fan fotografies a la resta dels companys de la classe i amb el telèfon tenen unes converses ben entretingudes amb els seus familiars.

D’altra banda, el racó de la cuineta, que porta gairebé des del primer dia de curs però hem afegit nous materials. És un racó que els hi agrada moltíssim i sempre estan disposats a preparar un bon plat de macarrons o un cafè. Les nines es troben en el mateix racó i les acostumen a posar al bressol a dormir, d’altres els hi donen menjar o tenen cura d’elles pentinant-les.

També hi ha altres racons com ara el racó dels àlbums familiars i els contes on els infants s’asseuen a fullejar amb tranquil·litat. És un espai per baixar pulsacions i compartir converses amb la resta, tot mostrant als companys o als educadors qui surt al seu àlbum.

Un altre racó és el del minimón on es proposen diferents nins de mida petita i alguns animals. Aquest joc desenvolupa la imaginació i la creativitat dels infants, ja que han de crear petites històries a la seva ment i reflectir-les amb el moviment dels nins i animals.

Per acabar, està el racó matemàtic en què trobem diferents elements, com ara encaixos de fusta, barrilets, oueres, rul·los, etc. Aquests joc és un joc de concentració en què posen a prova les seves habilitats motrius i mentals. Hi ha infants que es poden passar força estona resolent els diferents reptes.