Els primers dies d’escola a la classe grisa!

En aquests primers dies ens hem trobat en un nou espai de descoberta i de familiarització, la classe grisa. Aquí els infants amb l’acompanyament de la seva família han descobert espais de joc i companys/es. Per alguns infants que venien el curs passat ha estat molt emocionant perquè ens hem pogut retrobar després de les vacances amb persones que coneixen i tenen un vincle. Per als infants nous ha estat un procés un xic més difícil perquè havien d’acceptar en un moment donat la separació amb la seva família. De mica en mica i amb l’ajuda i acompanyament que hem fet tots i totes, família i escola, han pogut familiaritzar-se amb l’escola i establir noves relacions, descobrint un espai molt lúdic en el qual poder gaudir molt.


En aquests primers dies hem estat molt atents a cada infant des de la seva individualitat, entenent i acompanyant les seves emocions i sentiments, entenent que cada nen i nena ho viu d’una manera ben diferent. Els hem acompanyat amb una actitud d’espera i respecte ajudant-nos de diferents recursos com els telèfons, el racó de fotos de la família, els titelles de dit, les capsetes de música o la capsa de sorpreses o cada una d’elles ens ha fet evadir per uns moments.


Un dels espais més emocionants ha estat la descoberta del pati amb l’hort, podent gaudir d’aquest espai fent la descoberta d’algunes hortalisses, que hem anat recol·lectant, i d’alguns animalets, com cargols i llimacs, observant els seus efectes en elles. També ha estat molt important pels infants la descoberta d’estructures i elements de joc, com el tobogan, les espatlleres, els gronxadors o el sorral, elements de joc on donem resposta a la necessitat de moviment i d’experimentació.
Aquí us deixem un recull de fotos perquè veieu com han estat aquests primers dies.