Primers dies a la Classe Mestral

Iniciem un nou curs amb moltes ganes i il·lusió. Els dies de familiarització amb l’acompanyament de les famílies han ajudat molt als infants a agafar confiança, sentir-se una mica més segures i segurs i a començar a conèixer-nos mútuament. Pels nens i les nenes que venen del curs passat, han estat dies de retrobament, de tornar a agafar la rutina, de descobrir el nou espai, etc. Pels infants que venen nous, aquesta familiarització és molt diferent i normalment necessiten anar una mica més a poc a poc per poder sentir-se més segurs en aquest espai que n’esdevé nou, amb les educadores que són persones desconegudes per ells i elles i també per adaptar-se i acomodar-se a l’energia dels altres companys i companyes que ja no ploren i que es mouen amunt i avall per tota l’estança.

Després d’uns dies, ja notem com a poc a poc l’ambient va canviant i els infants que encara ploren, ja comencen a relaxar-se i fins i tot tenen moments de sentir-se més tranquil·les i tranquils i d’atrevir-se a jugar i riure amb nosaltres. A mesura que passen els dies els temps d’estar trist va deixant pas al temps de joc i descoberta.

Aquesta etapa de familiarització és dura tant pels infants com per les famílies, però d’aquí uns mesos mirarem enrere i recordarem aquests dies dibuixant un somriure a la cara, ja que ens adonarem que al final tot passa i tot arriba.