La classe Lila i el carro d’experimentació.

Fa unes setmanes que a l’aula vam oferir una nova proposta de joc. En aquesta ocasió, vam col·locar un carro d’experimentació amb pell seca i triturada de mandarina amb diversos estris de fusta i metall. És un espai on els infants poden manipular i explorar les característiques i possibilitats d’aquest element per fer les seves pròpies investigacions. Aquest carro el tenen obert bona part del matí i és un racó més de l’estança, així que poden apropar-se i jugar sempre que els hi vingui de gust. Quan és l’estona de sortir al pati tanquem aquest carro amb un llençol i els infants ja saben que quan està aquest llençol, el carro no està disponible.

Amb els diferents estris de fusta i metall que hem posat al seu abast, els infants construeixen coneixements a través de les pròpies vivències, perceben sensacions mitjançant tots els sentits (olorant, tocant, mirant i tastant) i ajuden a potenciar moltes altres coses, com ara la capacitat de concentració, la motricitat fina o la coordinació mà- ull. En definitiva, manipulant i experimentant construeixen els seus propis aprenentatges de manera lúdica, relaxada i divertida.

Una vegada més queda latent l’evidència que l’ infant aprèn jugant amb allò quotidià i allò que li resulta significatiu.