Experimentem amb pasta seca

Aquest mes hem ofert una nova proposta de joc pels infants de la classe blava. Hem preparat la nostra taula d’experimentació amb pasta seca, més concretament macarrons. Hem afegit estris de metall i de fusta per remenar, omplir, buidar o fer transvasaments. Hem passat una bona estona experimentant, manipulant i jugant amb els macarrons

S’han mostrat molt participatius des del primer moment, sembla que el que més els agrada és deixar caure els macarrons per sentir com repiquen en el metall o a la fusta. Uns altres omplien i buidaven els diferents recipients de metall i fusta, feien transvasaments… Seguidament, els hi vam donar pasta per modelar amb la qual vam crear diversos pastissets d’aniversari, col·locant els macarrons com espelmes i bufant-les, el qual va resultar molt divertit.

Per acabar l’experimentació els vam donar una escombra i un recollidor per tal que entre tots recollíssim els macarrons que havien caigut a terra. Un joc que va engrescar als infants i entre tots vam posar ordre al racó de l’experimentació.

Els nens i nenes es van concentrar i amb molta atenció van poder gaudir de l’activitat, tot fent ús de la coordinació mà-ull i de la psicomotricitat fina. A més a més, el fet de compartir l’activitat entre tots, fa que els uns aprenguin de l’observació dels altres.