El racó del mercat de la classe xaloc

Al mes de maig vam canviar el racó de metges pel racó del mercat.
Els nens i nenes de la classe xaloc juntament amb les famílies han participat en l’elaboració d’aquest racó. Els hi vam demanar que portessin envasos buits de casa. Cada cop que porten arriben supercontents per participar en la creació d’aquest espai. Fa goig veure la implicació de les famílies enfront del dia a dia dels seus fills i filles.
Al mercat, també hem posat dues caixes registradores i bitllets de paper. Des del primer moment, els vam veure com sabien utilitzar aquest material i comencen a aplicar nocions matemàtiques com jo et dono dos bitllets i tu em retornes un.
Durant l’estança a l’escola es donen molts aprenentatges i converses en aquest espai. Juguen a fer que compren, però també es fan els dinars o mouen els cistells d’un costat a un altre de la classe. També el joc imaginari i abstracte hi és present, resulta fàcil veure a moltes nenes com es posen les cireres a les orelles com si fossin arracades. Observem com els nens comencen a imitar-les creant que no hi hagi diferències de joc respecte als rols de gènere.
Un cop més els infants ens demostren com no existeixen els jocs de nens o de nenes.