El racó de metges de la classe Xaloc

Ja fa un temps que a la classe Xaloc vam posar un nou racó de joc simbòlic: el racó de metges. Un espai on els infants poden reproduir escenes quotidianes d’una consulta de metge: fent d’infermers, de pacients… A través d’aquests moments podem observar com els infants interaccionen entre ells, com aprenen nou vocabulari propi d’aquest racó com ara noms de diferents estris: termòmetre, xeringa, gases, tiretes… Alguns deien que tenien mal de panxa, que tenien tos, que no volien posar-se una vacuna… així doncs aquest joc compartit és fonamental per al procés de socialització i per l’adquisició de nou llenguatge.

Aquest tipus de racons on treballem les professions, fa que les famílies també participin d’aquestes propostes i vinguin a col·laborar per explicar experiències dels seus treballs. A la classe Xaloc van venir els pares de la Gisel, en Raúl que és infermer, i l’Evelin que el va ajudar. Van portar molt material i va explicar a tots els nens i nenes com es feien servir els instruments que utilitza, com el fonendoscopi per sentir el cor, les benes per posar a les ferides, el collaret per a quan et fas mal al coll…

Podem dir que va ser un moment on els infants van gaudir molt i van estar molt atents a les explicacions. Us deixem un petit recull de fotografies dels vostres petits i petites al racó. Desitgem que us agradin.