Joc amb caixes al pati de la classe Mestral

Ara fa uns dies que en el pati els infants disposen de moltes capses de cartró i de plàstic per jugar. Per què caixes? Us estareu preguntant, perquè és un material no estructurat que dona molt de joc.

El material estructurat és aquell material en el qual veiem un gran potencial de joc lliure, el qual sense ser una joguina com a tal, deixa als infants desenvolupar tots els seus potencials de manera lliure i autònoma, transformant aquell objecte en qualsevol cosa que la seva imaginació els hi permeti. Els hi dona als infants aquesta llibertat de ser, crear i experimentar de manera natural, orgànica i en consonància amb el moment evolutiu en el qual es troben.

Com afirma l’autora del llibre “Piezas sueltas: el juego infinito de crear” Priscilla Vela, el joc amb material no estructurat està estretament relacionat amb la teoria de les intel·ligències múltiples; cada infant se sentirà atret justament pels elements i usos que necessita desenvolupar en aquell precís moment.

En aquest cas aquestes caixes cada dia es transformen en cotxes, amagatalls, trens, torres, camins, obstacles a vèncer i tot el que els infants puguin i vulguin imaginar.

Com deia Francesco Tonucci  “una bona joguina és aquella que, sense ser res en concret, ho pot ser tot”