L’hora de dinar a la classe Blava

A la classe Blava els infants estan experimentant molts canvis des del primer dia que varen començar l’escola; alguns han començat a caminar, d’altres es posen dempeus, hi ha qui comença a dir les primeres paraules. Tots són canvis molt significatius i importants pel seu desenvolupament, però no tots estan relacionats amb el moviment o la parla, a l’hora de dinar també hi ha hagut un gran canvi.

A principi de curs tots els infants que es quedaven a dinar i berenar ho feien a la falda i gairebé tots menjaven triturat. Poc a poc els nens i nenes han anat evolucionant i expressant d’altres necessitats.

De fa un temps cap aquí hem observat que durant el matí hi havia uns quants nens i nenes que seien a la cadira per jugar. Quan són ells sols els que per si mateixos seuen sense cap ajuda és un dels indicadors que ens fa saber que ja poden estar preparats per començar a dinar a la taula i no a la falda. I així ho vàrem fer; vam posar una taula amb cadires i ells mateixos s’apropaven per seure a dinar. Això els aporta molta més autonomia durant aquests moments, ja que poden agafar els estris, menjar sols, tocar el menjar, etc…

Els infants són protagonistes de les seves pròpies accions i cadascú té el seu ritme, són ells mateixos els que ho marquen  i nosaltres com educadores hem de creure en les seves possibilitats. Per aquesta raó ens trobem nens i nenes que mengen completament sols, altres que necessiten ajuda, altres que mengen a la falda… Aquesta diversitat és la que fa especial i única a la classe blava.

Qui menja a falda en poc temps segur que també farà el pas, però és important que respectem la seva evolució i allò que requereix. Som conscients que cada infant és diferent i que tots arribaran a aconseguir-ho.

Us deixem unes imatges per a que gaudiu veient com dinem i berenem a la nostra estança.